Jeg har lenge ment at det blir skrevet og sagt vel mye kvasifilosofisk vrøvl om billedkunsten, så jeg har stort sett valgt å holde kjeft. Hvis ikke disse bildene selv klarer å kommunisere med sine betraktere, så har jeg vel ikke helt fått det til, eller hva?

Men fra tid til annen slipper man jo ikke unna, og her er samlet en del tekster skrevet for diverse anledninger.
…………

På begynnelsen av 1970-tallet arbeidet jeg en god del sammen med Bård Breivik og da han begynte arbeidet med sin store bok om seg selv og verden forøvrig - "I'd love the key to the master lock" - så ba han meg skrive en artikkel om denne tiden og dette samarbeidet. Artikkelen er i lengste laget til å legge ut på en nettside, men om noen skulle være interesserte så åpner den seg som PDF i nettleseren din ved å klikke her.

Artikkelen handler heldigvis ikke bare om Bård og meg og våre konseptuelle krumspring, den sier også en del om denne perioden i det bergenske kulturlivet. Før midten av 1960-tallet var det nærmest umulig å etablere seg som billedkunstner utenfor Oslo. Men perioden like etter åpnet opp for en god del kulturelle endringer både i utlandet og her hjemme, og artikkelen inneholder også en del refleksjoner omkring dette at Oslo-hegemoniet ble brutt og at kunstlivet på denne måte fikk en tiltrengt utlufting, og kanskje litt om hva som er vitsen med denne kunsten og det å bli voksen……